Beauty Lifestyle

De ce este castaniul nuanța mea preferată și cum mi-o mențin

Când mă gândesc la nuanțe de păr automat merg cu gândul la mama, pentru că ea a fost cea care m-a introdus în acest univers al părului vopsit. Cred că am mai povestit și anul trecut cum am început să o ajut pe mama să se vopsească când am ajuns adolescentă.

Și de-a lungul anilor am văzut-o pe mama încercând tot felul de nuanțe de la blond (am decis împreună că nu i se prea potrivește) până la brunet închis (eu aș spune că o face să pară mai dură, iar mama e printre cei mai blânzi oameni pe care i-am întâlnit). Cred că cel mai des am văzut-o pe mama purtând castaniu și aș spune că e și culoarea care i se potrivește cel mai bine. Poate că așa a ajuns castaniul să fie culoarea mea preferată.

DE CE ESTE CASTANIUL NUANȚA MEA PREFERATĂ

Totuși, dacă stau să mă gândesc sunt multe motive pentru care castaniu este nuanța mea preferată.

  • E o culoare care se potrivește în orice anotimp și multe nuanțe de castaniu se apropie foarte mult de nuanțele naturale ale părului pe care le întâlnim.
  • Mi se pare că nuanțele de castaniu sunt perfecte pentru un chip blând și luminos și nu te fac să pari prea dură. Chiar și dacă ne gândim la tipurile de machiaj pe care le putem aborda când avem părul castaniu, cred că vom găsi cu ușurință ceva ce ni se va potrivi.
  • Castaniul în păr se potrivește cu mai multe subtonuri ale pielii și e mai ușor de asortat cu diferite piese vestimentare (îmi aduc aminte și de o scurtă perioadă când am fost vopsită roșcat deschis și nu puteam purta sub nicio formă roșu sau roz, ei bine, musai de menționat că o mare parte din garderoba mea era cu articole vestimentare roșii sau roz și o perioadă bună am evitat aceste culori).
  • Castaniu în păr mă duce cu gândul la mama și la băiețelul meu, așa că voi fi pe veci iremediabil îndrăgostită de această culoare.

LONCOLOR HEMPstyle

Toamna aceasta am pus ochii pe LONCOLOR HEMPstyle – Vopsea de păr permanentă cu amoniac 5.3 Castaniu auriu, cred că o să se potrivească perfect cu mine și cu felul meu de a fi. Și eu sunt o fire blândă (de cele mai multe ori) și îmi place să am un look cât mai natural (deja am exclus nuanțele de roșcat, brunet și ceva îmi spune că și anumite nuanțe de blond m-ar dezavantaja, așa că un castaniu auriu e perfect pentru mine). Aceasta e recomandată persoanelor cu păr de la blond mediu până la castaniu mediu, deci e perfectă pentru mine, căci nuanța mea naturală este de blond închis.

Setul conține vopsea cremă alături de emulsie oxidantă, precum și o mască pentru păr și scalp vopsit împreună cu instrucțiuni și mănuși de protecție. Formula îmbină proprietățile uleiului de canabis și ale uleiului de jojoba cu acțiunea acizilor grași Omega 3, Omega 6 și Omega 9, iar asta mă face să cred că părul meu va fi mătăsos, ușor de aranjat, strălucitor și că voi scăpa de acele enervante fire albe (cel puțin pentru o perioadă).

CUM ÎMI MENȚIN CULOAREA PĂRULUI

În mod clar odată ce pornim pe acest drum trebuie să avem în vedere că părul va necesita îngrijire suplimentară. Și sunt câteva lucruri simple pe care le putem face pentru a ne asigura că menținem culoarea părului pentru o perioadă mai îndelungată, fără să ne deteriorăm părul.

  • Primul sfat ar fi să ne adaptăm rutina și să folosim produse dedicate părului vopsit – șampon și balsam, produse leave-in.
  • Un sfat pe care l-am auzit/ despre care am citit foarte des atunci când vine vorba de părul vopsit este acela de a folosi măști hidratante cel puțin o dată pe săptămână. Acestea vor hidrata intensiv fibra capilară și știm cu toții că un păr hidratat arată sănătos și strălucitor.
  • Evitarea căldurii atunci când ne stilizăm sau când ne coafăm părul. În general căldura deteriorează firul de păr, iar pe lângă asta, estompează și culoarea.
  • Reîmprospătarea culorii folosind un produs nuanțator sau tunderea vârfurilor pentru că acestea se deteriorează și se decolorează cel mai repede.
  • În zilele sau în perioadele în care ne expunem excesiv la soare, de obicei ne protejăm pielea cu cremă cu factor de protecție solară. Ei bine, să nu uităm și de păr, căci și acesta este foarte sensibil în fața acțiunii razelor UV, așa că e bine să îl protejăm cu o pălărie, dar și folosing produse ce oferă o protecție termică părului.
LONCOLOR HEMPstyle - Vopsea de păr permanentă cu amoniac 5.3 Castaniu auriu

Lista este întotdeauna deschisă, așa că dacă mai ai și tu sfaturi utile despre protejarea culorii părului, nu ezita să le scrii în comentarii. În încheiere adresez și o întrebare, care e culoarea părului care simți că te reprezintă?

Cu drag,

Alina.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *