Beauty

RUTINA DE ÎNGRIJIRE A TENULUI CU 2 PRODUSE

Zile haotice și totul pe fast-forward, așa am simțit lunile aprilie-mai și poate un pic din iunie. Totuși am încercat să îmi respect rutina de dimineață și de seară și am reușit (cu mici excepții). Nu am mai apelat la multe produse și am încercat să mențin lucrurile cât mai simple pentru că știu că în astfel de perioade stresul se vede pe ten și consecvența e cheia.

RUTINA DE ÎNGRIJIRE A TENULUI CU 2 PRODUSE

Așadar, în rutina de dimineață, după curățarea tenului am optat pentru două produse

Pro-Collagen Multi-Peptide Booster – Paula’s Choice

Este un produs ce conține un complex de 6 peptide și acid hialuronic, potrivit pentru toate tipurile de ten. Un plus pentru mine va fi întotdeauna textura pentru că sunt dăți în care aleg să am rutine mai complexe, iar acest produs are o textură minunată, fluidă, ce se absoarbe imediat în piele. Mi s-a părut ușor de integrat în rutină atât dimineața, cât și seara, iar rezultatul pentru mine aș spune că a fost un o piele cu un aspect sănătos, ferm, cu volum.

Produsul e destinat și îngrijirii anti-aging, ajută la netezirea liniilor fine, reducerea ridurilor. Beneficiile unui astfel de produs ar fi vizibile în timp, pentru că stimulează producția de colagen și astfel are efect în reducerea semnelor de îmbătrânire sau lucrează pe parte de prevenție . În cazul în care nu doriți să aplicați separat, se poate combina foarte ușor cu serul sau crema pe care o folosiți, astfel că cei doi pași ai rutinei s-ar putea transforma într-unul.

Advanced Sun Protection Daily Moisturizer SPF 50 – Paula’s Choice

Este un SPF lansat exclusiv în Europa, cu 5 filtre sintetice, particularitatea lor fiind că au o dimensiune moleculară mare, ele rămân la suprafața pielii și e mai puțin probabil să provoace o reacție adversă pentru că nu se infiltrează în pori. Acest SPF oferă protecție maximă împotriva razelor UVA și UVB și previne semnele premature de îmbătrânire. Conține și un complex de antioxidanți ce potentează protecția SPF, e hidratant, iar piele rămâne cu un aspect luminos după folosire. E destinat tuturor tipurilor de piele, însă cred că ar fi preferat de persoanele cu ten uscat-normal. Eu am tenul mixt, iar în zilele în care aveam mult sebum simțeam că e prea încărcat tenul meu atunci când foloseam acest SPF.

Ce pot spune este că l-am folosit și la mare, îndeosebi pe ten și pe brațe în momentele în care nu intram în apă și eram expusă la soare din când în când și mi s-a părut foarte ok.

DESPRE PROTECȚIA SOLARĂ ȘI FILTRELE SINTETICE

Folosirea protecției solare zilnic previne apariția petelor solare (melasmă), diminuează riscul cancerului de piele cauzat de soare și previne îmbătrânirea prematură a pielii, în condițiile în care se respectă cantitatea recomandată și se reaplică SPF, potrivit recomandărilor. Ca să intrăm puțin mai adânc în detalii, notez mai jos care sunt filtrele solare sintetice despre care am pomenit anterior.

  • Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate – filtru UVA, denumire comună Uvinul A Plus.
  • Ethylhexyl Salicylate – filtru UVB – Octisalate.
  • Ethylhexyl Triazone – filtru UVB – Uvinul T 150.
  • Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol – filtru cu spectru larg UVA și UVB – Tinosorb M.
  • Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine – filtru cu spectru larg UVA și UVB – Tinosorb S.

Nu uitați, ideal este să folosiți un produs cu protecție solară zilnic, însă pe timp de vară este și mai important, având în vedere că radiațiile sunt mai puternice.

Cu drag,

Alina.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *